www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Jogistar. Make your own badge here.
 

20.9.2001 Campo Mourãon ensimmäinen

Viimeviikolla polkupyörästäni yllättäen halkesi takakumi. Menin fillariliikkeeseen ja kuminvaihdon ohella ostin heräteostoksena itselleni pyöräilykypärän. Tiesin kyllä jo ostosta tehdessäni, että huomio on taattu, mutta kaikesta huolimatta kommenttien laatu ja määrä onnistuivat yllättämään.

Kun sitten poljin uusi punainen kypärä päässä ja leveät kasarilasit naamalla ensimmäistä kertaa töihin, niin porukka meinasi tikahtua nauruun. Ensimmäinen kysymys oli, että olenko ruvennut jarrastamaan maantiepyöräilyä. Vastasin, etten harrasta maantiepyöräilyä sen enenpää, kuin, että poljen päivittäin kaupungin halki töihin. Tähän yksi oppilaistani sitten vilpittömän hämillään kysyi, että MIKSI sitten olen hankkinut kypärän. Kysymys on ymmärrettävä siitä näkökulmasta, että brasilialainen käyttää turvavyötä autossa pää-asiassa välttääkseen sakot ja mikäli poliisia ei ole näköpiirissä saattaa olla jopa loukkaavaa kuljettajaa kohtaan laittaa turvavyö kiinni. Olen pitkin viikkoa selitellyt, kuinka Suomessa on ihan tavanomaista käyttää kypärää liikenneturvallisuutta lisäävänä tekijänä, vaikkei siihen mikään laki velvoitakaan.

Mielenkiintoinen suuntaus kypäräkommentoinneissa on ollut, että ihmiset näkevät pyöräilykypärän ilmeisesti jotenkin riskialttiin pyöräilijän merkkinä. Yksi kaveri kysyi, että olenko kaatunut pyörällä ja ostanut siksi kypärän, kun toinen taas kehoitti minua olemaan varovainen liikenteessä. Kommentit olisivat ehkä enenmmän kohdallaan, mikäli olisin asentanut apupyörät fillariini, mutta kysymyksessä on vain pyöräilykypärä, tosin kenties Campo Mourãon ensimmäinen.

Lista ajan kulusta:
-On kulunut noin 9 kk siitä, kun opin ensimmäiset portugalinkieliset sanat
-Kahdeksan kuukautta ja kolme päivää sitten saavuin ensimmäilstä kertaa São Paulon Guarulhos lentokentälle
-Reilut seitsemän kuukautta sitten aloitin työt Campo Mourãossa
-Vaihdoin epäsäännöllisen lenkkeilyn ja salilla käynnin Capoeiraan noin viisi kuukautta sitten
-Kaksi kuukautta ja viisi päivää sitten tapasin Franin
-Ehkä puolitoista kuukautta sitten puhuin viimeksi suomea
-Noin pari kuukautta takaperin liityin sirkusryhmään
-Kuukausi sitten tietokoneeni simahti
-Kolme viikkoa sitten vietin viimeksi viikonlopun Campo Mourãossa
-Viikko sitten kirjoitin viimeksi Blogiini
-Viimeksi kolme päivää sitten juttelin Tadzikihstanilaisen tytön kanssa
-Kaksi ja puoli päivää sitten olin pukeutuneena muumioksi
-Kymmenen tuntia sitten puhuin viimeksi puhelimessa Franin kanssa
-Kaksi tuntia sitten fillaroin kypärä päässä
-Puolitoista tuntia sitten katsoin brasilialaista saippuaoopperaa

Comments:
Joo mä muistan kyllä tuon synttärilahjan ja kyllä minä kypärän hankin ainakin jossain vaiheessa, ja nykyään pääasiassa hirvittää ajella ilman kypärää.
 
Kappas vaan! Hyvä Reima, että päivitit minutkin näissä lakiasioissa. Vähän vaan jäin ihmettelemään, miten tuo "ajon aikana yleensä" tulkitaan?
 
Lähetä kommentti

<< Home

Archives

tammikuuta 2005   helmikuuta 2005   maaliskuuta 2005   huhtikuuta 2005   toukokuuta 2005   kesäkuuta 2005   heinäkuuta 2005   elokuuta 2005   syyskuuta 2005   lokakuuta 2005   marraskuuta 2005   maaliskuuta 2006   huhtikuuta 2009   kesäkuuta 2009  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?