www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Jogistar. Make your own badge here.
 

6.4.2005 Rotary

Capoeiran opettaja ei ulkoiselta olemukseltaan vastaa lainkaan käsitystäni Capoeiran opettajasta. Ulkomuodon ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä kookkaasta mahastaan huolimatta tämä viisikymppinen liikkuu hämmästyttävän ketterästi.

Harvoin missään asiassa olen tuntenut itseäni niin totaalisen aloittelijaksi, kuin tässä minulle uudessa lajissa. En voi olla miettimättä, olisinko kenties paljonkin edistyneempi, jos olisin silloin kaksi kuukautta sitten avannut suuni kerrankin oikeassa paikassa. Tunnin mittaisten treenien jälkeen ovat jalat aivan muusina.

Mahakas opettaja kommentoi, että viimevuonna hänellä oli ollut suomalaisoppilas, vai olisiko ollut peräti kaksi. Huhut siitä, etten ehkä olekaan ainoa, enkä ainakaan ensimmäinen suomalainen Campo Mouraossa alkavat siis vahvistua. Kotimatkalla teen sen, mitä minun on jo pitkän aikaa pitänyt tehdä, eli uskaltaudun naapurissa olevalle Rotary-klubille kysymään, onko täällä heidän kauttaan suomalaista vaihto-oppilasta.

Klubilla minut kutsutaan sisälle ja saan kunnian osallistua viikkokoukseen. Istuskeltuani kolme varttia capoeiran hikisenä kuuntelemassa maailman puuduttavinta keskustelua tulevan hyväntekeväisyystapahtuman pääsylipun hinnasta kokous vihdoin päättyy. Puheenjohtaja ystävällisesti esittelee minut salintäydelle ihmisiä uutena Rotaryn vaihto-oppilaana (siis kuvittelee, että olen lukioikäinen) ja saan mittavat aplodit. Korjaan ystävällisesti erheen ja kiitän lämpimästä vastaanotosta. Oli muuten toistaiseksi varmaankin suurin yleisö, jolle olen puhunut portugaliksi.

Sain tietää, mitä halusinkin, eli Campo Mouraossa todellakin on kuulemma yksi Tiina niminen suomalaistyttö. Puheejohtaja antaa oman puhelinnumeronsa, ja lupaa viedä minut tutustumaan Tiinaan joku päivä, jos haluan. Kaupan päällisiksi sain vielä maukkaan Rotary-illalisen. Illallistakin maukkaampi oli erään kenties höynähtäneen rotaryn kommentti: ”Montako vuotta olet asunut Brasiliassa?”.

Comments:
Tiinaa en ole vielä löytänyt, kun en ole ehtinyt soitella.

Hyvinhän tämä kommentti tuli perille, ehkä ei vain näkynyt sulla, jos on vaikka selaimen välimuistissa vanha kommentoimaton sivu. Avaa Työkalut valikko ja sieltä options (mikähän mahtaisi olla suomeksi) ja poista kaikki väliaikaiset internettiedostot ja lataa sivu uudelleen vihreällä re-load nappulalla.

Capoeira on enemmänkin peli, kuin taistelulaji. Vaikka siinä on potkuja, niin siinä ei ole kontaktia vastustajan eli pelikaverin kanssa, mikä on sinänsä oikein mukavaa. Musiikki on tärkeässä roolissa ja melkoista akrobatiaa näkee taitavampien harrastavan.

Capoeiran synnystä on monia versioita ja legendoja, mutta jokatapauksessa se on sidoksissa Brasilian orjahistoriaan.

Artikkeli Capoeirasta Ylioppilaslehdessä
 
Lähetä kommentti

<< Home

Archives

tammikuuta 2005   helmikuuta 2005   maaliskuuta 2005   huhtikuuta 2005   toukokuuta 2005   kesäkuuta 2005   heinäkuuta 2005   elokuuta 2005   syyskuuta 2005   lokakuuta 2005   marraskuuta 2005   maaliskuuta 2006   huhtikuuta 2009   kesäkuuta 2009  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?