www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Jogistar. Make your own badge here.
 

30.3.2004 Vastuuta ja vapautta

Tänään sain kunnian osallistua Fundação Educeren opetuksen kehittämispalaveriin kaikkien muiden viiden opettajan kanssa. Toistaiseksi toiminta on vielä pienimuotoista visiot ovat suuret. Tavoitteena on kehittää Fundaçãosta maanlaajuisesti tunnettu tutkimus- ja koulutuskeskus, jonka valttikortti olisi muista brasilialaisista teknisen alan oppilaitoksista täysin poikkeava ideologia. Oppilaita valmennetaan alusta asti yrittäjiksi, peruskoulutuskauden jälkeen heille tarjotaan ensin mahdollisuuksia osallistua muiden yritysten tuotekehitysprojekteihin ja myöhemmin perustaa uusia yrityksiä Fundaçãon yrityshautomon puitteissa. Opetusideologian mukaisesti oppilaille annetaan mahdollisimman paljon vapautta, mutta samalla vastuuta omasta oppimisesta.

Vision takana on Ater Cristófoli, mies, jota voi helposti luonnehtia inspiroivaksi ja hyväksi johtajaksi. Hän saa ihmiset uskomaan visioon, joka pelkkien havaittavien tosiseikkojen valossa vaikuttaisi vähintäänkin utopistiselta. Fundaçãon kehittämisen lisäksi Ater nimittäin visioi Campo Mouraosta Brasilian lääketieteellisen teknologian keskittymää. Meriittinä miehellä on oma Cristófoli Biosegurança niminen yritys, joka on reilun kymmenen vuoden historiansa aikana kasvanut maan suurimmaksi höyrysterilisointilaitteita valmistavaksi yritykseksi, jolla on vientiä yli 30 maahan.

Vastuun ja vapauden ideologian mukaisesti Ater sanoi minulle ensimmäisenä työpäivänäni, että olen vapaa tekemään mitä haluan, mutta tulokset tai niiden puute kyllä huomataan. Uskon kyllä kuluneen parin kuukauden aikana jo lunastaneeni paikkani ja ainakin itse nautin työstäni. Päivät ovat työntäyteisiä, mutta ilmapiiri on hyvä.

Comments: Lähetä kommentti

<< Home

Archives

tammikuuta 2005   helmikuuta 2005   maaliskuuta 2005   huhtikuuta 2005   toukokuuta 2005   kesäkuuta 2005   heinäkuuta 2005   elokuuta 2005   syyskuuta 2005   lokakuuta 2005   marraskuuta 2005   maaliskuuta 2006   huhtikuuta 2009   kesäkuuta 2009  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?