www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Jogistar. Make your own badge here.
 

29.3.2005 Toimistovalta

Sain tietää, että Campo Mouraossa saattaa sittenkin olla yksi capoeiran opettaja. Ennen heitä oli kuulemma enemmänkin, mutta ovat nykyisin kärsimässä vankilatuomioita kuka mistäkin rikoksesta. Luultavasti tämä on suureksi osaksi vain legendaa, mutta totuus on, että capoeiralla tuntuu ihmisten kommenteista päätellen edelleen olevan jokseenkin kriminaalinen maine. Nyt minulla on kuitenkin capoeiran opettajan puhelinnumero, mutta vielä en ole saanut soitettua.

Hyppysellinen sivistystä sanojen morfologiasta. Mistä tulee sana byrokratia (portugaliksi burogracia)? Se on hybridismi, eli yhdistelmä kahdesta alkuperältään erikielisestä sanasta: bureau (ranskaa ja tarkoittanee toimistoa), sekä gracia (kreikkaa ja tarkoittaa valtaa). Mitä tämä toimistovalta sitten todellisuudessa on? Toimistot hallitsevat ihmiselämän eri osa-alueita. Omakohtainen kokemukseni aiheesta liittyy meneillään olevaan ajokorttihankkeeseeni. Tällä hetkellä Campo Mouraon ajokortteja myöntävä toimisto käy neuvottelua osavaltion pääkaupungissa Curitibassa sijaitsevan johtajatoimiston kanssa siitä, voidaanko minulle mahdollisesti myöntää ajokortti vai ei. Ongelma on siinä, että minulla ei ole vakituista oleskelulupaa, vaan ainoastaan vuoden mittainen väliaikainen viisumi. Minun ei auta muu kuin, kärsivällisesti odotella vallassa olevien toimistojen päätöstä.

Comments: Lähetä kommentti

<< Home

Archives

tammikuuta 2005   helmikuuta 2005   maaliskuuta 2005   huhtikuuta 2005   toukokuuta 2005   kesäkuuta 2005   heinäkuuta 2005   elokuuta 2005   syyskuuta 2005   lokakuuta 2005   marraskuuta 2005   maaliskuuta 2006   huhtikuuta 2009   kesäkuuta 2009  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?