www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Jogistar. Make your own badge here.
 

19.3.2005 Lula

Lainaus FIM 01_2005 lehdestä
”Vuonna 2003 virkaan astunut presidentti Lula (Luiz Inacio Lula da Silva) on työväenpuolueen mies. Siksi hänen virkakautensa alkuun liittyi epävarmuutta siitä, mihin suuntaan hän lähtisi maata kehittämään Brasilian riskiluokitus nousi hetkellisesti pilviin ja valuutta pakeni maasta. Lula on kuitenkin onnistunut saavuttamaan myös elinkeinoelämän luottamuksen vakauttavalla ja maltillisella politiikallaan ja markkinatalouden kunnioittamisella. …
… Pitkäjänteisen kehittämisen linjalle lähtenyt Lula ja hänen hallituksensa nauttivat tällä hetkellä kohtuullisen vankkaa ja laajaa suosiota maassaan.”

Vankka ja laaja suosio tämäniltaisen olutpöydän ääressä oli tasan 50%, kun Frigo ja Jordana puolustivat ja Susana ja Klis mustamaalasivat äänekkäästi istuvaa presidenttiä. Työväenpuolueen mies on kuulemma kouluja käymätön, täysin kielitaidoton ja lähes lukutaidoton. Tukijoukot taasen muistuttavat hänen hyvistä töistään köyhyyden vastaisessa taistelussa, jossa voi onnistua vain pitkäjänteisellä politiikalla.

Itse en keskusteluun puuttunut, mutta kuuntelin ja opin kaikenlaista mielenkiintoista. Brasiliassa on äänioikeuden sijasta pikemminkin äänivelvollisuus siten, että mm. työpaikkaa hakiessa saattaa joutua esittämään todistuksen siitä, että on käynyt äänestämässä edellisissä vaaleissa. Tällainen pakkodemokratia varmaan nostaisi EU-vaalienkin äänestysprosenttia, mutta kääntöpuolelta löytyy vaikka mitä. Täällä on esimerkiksi äänien ostaminen köyhiltä kohtuullisen helppoa, halpaa ja erittäin yleistä.

Comments:
Huihuihui! Ite en uskaltas ehkä siellä käydäkään rallikoulua ;-) En nyt varsinaisesti kolaroinut mutta kolhinut kylläkin yhdesti isin volvoa.... Se on onneksi jo melkein kunnossa :-D Sen jälkeen olen ollut ekstrahuolellinen parkkeerauksissa. Nyt kävin just Porvoossa torstaina Brunbergilla (namnam) kaaralla ja eilen käytiin tutuilla Hyrylässä kylässä... Huomenna meen hyppykisoja yytsimään kans kaaralla, tulee onneks hieman ajeltua. Miika aloitti tällä viikoll oman autokoulunsa ja kesäkoslan hankinta on työn alla.

KERRO kaik paikallisesta ajo-opetuksesta! Mukavaa pääsiäistä, PUPU :-)
 
Lähetä kommentti

<< Home

Archives

tammikuuta 2005   helmikuuta 2005   maaliskuuta 2005   huhtikuuta 2005   toukokuuta 2005   kesäkuuta 2005   heinäkuuta 2005   elokuuta 2005   syyskuuta 2005   lokakuuta 2005   marraskuuta 2005   maaliskuuta 2006   huhtikuuta 2009   kesäkuuta 2009  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?