www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Jogistar. Make your own badge here.
 

14.3.2005 Psykotekninen koe

Tyypilliseen tapaan hiipparoin aamulla puoliunisena työpaikalle ja käyn ensitöikseni hörppäsemässä kupillisen erinomaista brasilialaista kahvia takapihalla. Sen jälkeen poimin sihteeriltä avaimet, avaan elektroniikan salin ja käynnistän tietokoneen. Poikkeus tavanomaiseen rutiiniin tulee siinä vaiheessa, kun suuntaan selaimen kohti Googlen hakupalvelua, mutta ruudulle lävähtääkin vain pornoa ja peniksenpidennystä. Aamupäivä vierähtää tehokkaasti kun yritän puhdistaa spywaren saastuttamia koneita ja installoin kaikenmaailman turvakilkkeitä uudelleen.
Illalla aloitan autokoulun osallistumalla ensimmäiselle teoriatunnille. Tavoitteeni ei ole kangistaa äitiäni kauhusta, vaan hankkia moottoripyöra ja moottoripyöräkortti liikkumisen helpottamiseksi. Tiedostan kyllä itse varsin hyvin, ettei liikennöintikulttuuri täällä ole niitä maailman turvallisimpia, mutta jonkun kulkuneuvon täällä maaseudulla tarvitsee. Ensin toiveikkaasti ajattelin, ettei minun varmaankaan tarvitse kuin vain osallistua käytännön pyöräopetukseen, sillä onhan minulla jo autokortti suomesta. Karu totuus paljastui, kun totesin, ettei hienossa EU-ajokortissani ole tekstejä millään muulla kielellä, kuin suomeksi ja ruotsiksi. Voi vain arvata kuinka helposti täältä löytää viranomaisten valtuuttaman ajokortin kääntäjän, joka osaisi suomea.
Joudun siis läpäisemään myös teoriaosan, johon kuuluu pakolliset luennot, tavanomainen monivalintakoe ja lisäksi ns. psykoteknin koe. Tämän psykokokeen tarkoituksena on ilmeisesti seuloa henkisesti ratin taakse kykenemättömät tapaukset pois. Minuun korvaani koe kyllä kuulosti täysin absurdilta ja turhalta rahastukselta. Testiin saattaa mm. tulla tehtävä, jossa pitää vedellä ripeään tahtiin sentin mittaisia viivoja paperille ja kun kokeen valvoja sanoo hep, niin laittaa yhden viivan sijasta ruksi.

Comments:
Ensiksi oikaisu, ei kysymys ole tyttöihin menosta, vaan yleisestä liikkumisen helpottamisesta.

Toki kannatan julkista liikennettä, eikä minulla mikään hinku maanteille ole, mutta se on vain kohtuuttoman hidasta mennä bussilla.

Prätkät eivät ole kovin kalliita täällä ja sen voi aina myydä pois, halvemmaksi sillä reissaaminen tulee, kuin bussilla.

Tietenkin pyörä houkuttelee myös muuten, sillä on se tavallaan ollut haaveena ennenkin.

Ennen kuin pyörän selkään pääsen jos pääsen on vielä selviteltävä muutama seikka, eivät nimittäin meinaa antaa ajokorttia minulle, kun minulla on vain vuoden mittainen viisumi. Saas nähdä puuttuuko brasilian byrokratia peliin suvun mieliksi.
 
Lähetä kommentti

<< Home

Archives

tammikuuta 2005   helmikuuta 2005   maaliskuuta 2005   huhtikuuta 2005   toukokuuta 2005   kesäkuuta 2005   heinäkuuta 2005   elokuuta 2005   syyskuuta 2005   lokakuuta 2005   marraskuuta 2005   maaliskuuta 2006   huhtikuuta 2009   kesäkuuta 2009  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?