www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Jogistar. Make your own badge here.
 

13.3.2005 Päikkärit päikkärien jälkeen

Herään äärimmäiseen lotinaan, ulkona tulee vettä kirjaimellisesti enemmän, kuin meidän vajaapaineesta kärsivästä suihkusta. Varsinainen grillailusää ajatelen, ennenkuin ehdin nousta sängystä on sade kuitenkin jo lakannut.

Eilinen meni rauhallisissa merkeissä, enkä vieläkään päätynyt kokeilemaan todellista Campo Mouraon yöelämää, jos sellaista onkaan. Gilsonin kanssa kävimme ensin kahdella oluella ja menimme sen jälkeen hänen yläkerran naapuriin katsomaan filmiä. Elokuva kertoi Texasissa kuolemaantuomitun miehen tarinan. Viihdearvoltaan filmin kanssa tasaväkinen oli kyllä myös kotimatkani pääkatua pitkin. En vieläkään lakaa hämmästelemästä, miten kadulla hengailu ja kaljoittelu voi olla niin suosittu harrastus aikuisten ihmisten keskuudessa.

Tänään siis herättyäni käyn nautiskelemassa vajaapainesuihkusta ja ajattelen aloittaa päivän tarmokkaasti. Sillä välin ulkona alkaa uudelleen sataa täydellä teholla ja tarmokkuuteni väistyy. Päätän torkkua vielä tovin. Seuraava herätys on puolilta päivin, kun Juliano tulee käskyttämään, että on aika lähteä grillibileisiin.

Firman takapihalla ovat työntekijät perheineen istuskelemassa, pelaamassa biljardia sekä pöytäfutista. Yritän hankalasti selittää, että kenties pöytäjalkapalloa suositumpi peli Suomessa on pöytäjääkiekko. Jääkiekko on konseptina tuntematon ja kielitaitoni ei riitä sujuvasti kuvailemaan sitä nerokasta Stigan kehittämää mekanismia, jolla pikku pöytälätkäukkoja likutellaan.

Ehdoton näky on grillilihan saapuminen. Valmiiksi kypsennettyinä paikalle tuodaan kolme vartaisiin pujotettua lehmän kylkeä kylkiluineen. Kyljykset laitetaan pystyyn toisiaan vasten nojaamaan keskelle pöytää. Tästä arviolta reilusti yli viidenkymmenen kilon satsista saavat kaikki sitten vuorollaan käydä veistelemässä itselleen mieluisat köntit grillikylkeä. Keitetyn maniokin ja oluen kanssa kerrassaan ihanaa. Työyhteisössä ei ole valittamista ja viihdyn pirskeissä loppuun saakka. Ruokaa, juomaa, pelejä, tanssia ja jopa pullonpyöritystä.

Ilmeisesti kotiin päästyäni taisin sammahtaa ylensyöneenä ja hippasen juoneena. Päivän kolmas herääminen tapahtui sitten vasta iltayhdeksältä.

Comments: Lähetä kommentti

<< Home

Archives

tammikuuta 2005   helmikuuta 2005   maaliskuuta 2005   huhtikuuta 2005   toukokuuta 2005   kesäkuuta 2005   heinäkuuta 2005   elokuuta 2005   syyskuuta 2005   lokakuuta 2005   marraskuuta 2005   maaliskuuta 2006   huhtikuuta 2009   kesäkuuta 2009  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?